У ОРЛО ропочався процес верифікації за списками

Читать на русском
Представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига заявив, що на цей момент триває процес верифікації за списками самопроголошеної ЛНР, в той час як процес верифікації за списками ДНР завершився.

Представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига заявив, що на цей момент триває процес верифікації за списками самопроголошеної «ЛНР», в той час як процес верифікації за списками «ДНР» завершився.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Так, дійсно. Відбувається він за схемою такої ж, як було з «ДНР» - це коли під «парасолькою» ОБСЄ за участю офісу уповноваженого і за участю матерів цих осіб відбувається процес верифікації. Мається на увазі, що відбувається спілкування з особами, які попередньо були включені в списки «ЛДНР» і попередньо висловили незгоду з тим, що вони можуть бути передані тій стороні. Отже, щоб упевнитися, що ці заяви були зроблені без тиску, це свідомий вибір, - залишатися на підконтрольній території - саме з цією метою здійснюється процес верифікації», - зазначив він.

За словами представника омбудсмена, хоча цифри встановлені, він не має права їх назвати. Ці цифри будуть передані до Мінська, де по ним в рамках мінського процесу будуть ухвалені рішення.

Нагадаємо, раніше в ОРЛО перенесли відвідування українських в'язниць.

Як повідомлялося, 28 квітня розпочалася верифікація заяв злочинців.

Раніше представники самопроголошеної «ДНР» почали процес верифікації засуджених і затриманих за злочини проти України і вже відвідують українські в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: