ВРП звільнила кримських суддів, які перейшли на службу в РФ

Вища рада правосуддя України звільнила 91 кримського суддю за перехід на службу до судів Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба ради, пише «Слово і Діло».

«Вища рада правосуддя під час засідання 11 травня 2017 року розглянув питання про звільнення з посад 98 суддів судів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - йдеться в ньому.

При цьому наголошується, що дані судді, перебуваючи в статусі суддів України, здійснювали судочинство і брали судові рішення на підставі законодавства і ім'ям Російської Федерації, російською мовою з використанням символів іншої держави.

«Встановлені перевіркою факти підтверджують, що дії зазначених суддів підривають авторитет правосуддя, порочать звання судді і безсумнівно є істотним дисциплінарним проступком, несумісним зі статусом судді, а також свідчать, що ці судді свідомо знехтували своїми обов'язками і порушили морально-етичні принципи поведінки судді», - додається в повідомленні.

Вища рада правосуддя відхилила клопотання Генеральної прокуратури України про подовження терміну усунення з посади судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Суддя Оболонського районного суду Києва Дмитро Камбулов, призначений для розгляду справи екс-президента-втікача Віктора Януковича, звільнений Вищою радою правосуддя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО