Жебрівський назвав боржників за електроенергію на Донбасі

Найбільші боржники за електроенергію на Донбасі - це державні шахти і компанія «Вода Донбасу».

Про це повідомив голова Донецької Військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в коментарі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Є кілька проблемних точок по боргах за електроенергію. Перше, - це державні шахти. Ці шахти, на мій погляд, можуть бути рентабельними, просто треба не компенсувати борги, а вкласти гроші в модернізацію і ці шахти зможуть виплачувати поточні борги по електроенергії і безумовно, гасити ті, які накопичилися», - зазначив голова Донецької ВЦА.

«Друге питання, - це компанія «Вода Донбасу ». Це канал Сіверський Донець, де також понад 2 млрд грн на сьогодні борги за електрику. У боргах «Води Донбасу» за електроенергію є складова в тому числі непідконтрольної території, тому що за воду вони з середини 2014 року жодного копійки не платили. На жаль. Ми, на відміну від Луганська, не можемо перекрити воду, тому що канал йде через територію контрольовану, потім заходить на Горлівку, Донецьк, тоді йде на Маріуполь. Перекривши канал, ми перекриємо воду для Маріуполя. Це два найбільших боржника за електроенергію, - державні шахти і «Вода Донбасу», - сказав Жебрівський.

Він вважає, що Росія використовує цю ситуацію з метою антиукраїнської пропаганди.

«Ключове питання - це пропагандистські речі будуть, особливо використовуватимуть з приводу невиконання Мінських угод про гуманітарну катастрофу на території «ЛНР»», - зазначив чиновник.

Раніше Жебрівський повідомив, що Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) ​​планує інвестувати кошти в розвиток міста.

Також, чиновник заявив, що обстріл низки підприємств, що діють поблизу лінії розмежування на Донбасі, можуть призвести до екологічної катастрофи, тому це питання буде винесено на міжнародний рівень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО