Аласанія очолив Національну суспільну телерадіокомпанію України

Наглядова рада ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» обрав Зураба Аласанію головою правління громадського мовлення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Таке рішення Наглядова рада прийняла сьогодні за підсумками другого туру голосування.

Контракт з новообраним главою правління буде підписаний протягом 5 днів.

У першому турі Зураб Аласанія і Олег Наливайко отримали по 8 балів від членів Наглядової ради, але в другому турі кандидатуру Аласанії підтримали 10 членів наглядової ради, 7 проголосували за Наливайко.

На сьогоднішньому засіданні кожен з кандидатів представив своє бачення розвитку суспільного мовлення в Україні.

Всього в конкурсі на посаду голови правління громадського телебачення брали участь 8 осіб: колишній гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, телеведучий і медіаексперт Роман Вибрановський, продюсер Соціального телебачення Сумщини Юрій Дараган, музичний і телевізійний оглядач Олександр Зирін, колишній віце-президент НТКУ Олександр Зорка, начальник цеху електропідстанцій НСТУ Олекандр Коваленко і продюсер Марек Серант.

Наглядова рада представлена дев'ятьма представниками громадськості та вісьмома народними депутатами від фракцій і груп Верховної Ради.

Протягом місяця, наглядова рада повинна вибрати і призначити 6 членів правління компанії за поданням голови правління НСТУ.

Згідно з українським законодавством, голова і члени правління НСТУ обираються на 4 роки, причому голова не може обиратися понад два строки поспіль.

Платня голови правління складе 76,8 тисяч гривень без урахування можливих надбавок і премій, рішення про які приймаються Наглядовою радою окремо.

Нагадаємо, 19 січня Міністерство юстиції зареєструвало публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ) як юридична особа і припинило діяльність юридичної особи «Національна телерадіокомпанія України» (НТКУ).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО