Київрада просить Кабмін, ВР і Президента відмінити абонплату за газ

Депутати Київської міської ради прийняли рішення звернутися до президента України Петру Порошенку, Верховній Раді та Кабінету міністрів c закликом скасувати абонентську плату за користування газовою інфраструктурою.

Звернення підтримали 83 депутати, повідомили в прес-службі Київради, передає «Слово і Діло».

«Ми виступаємо за скасування необґрунтованої абонплати за газ. Тепер всі, хто користується газом для підігріву води, приготування їжі чи опалення, повинні окремо платити за газ як товар, і окремо - за обслуговування труб, по яких він поставляється», - сказав депутат Володимир Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що Україна взяла на себе зобов'язання з 1 серпня виділити із загальної кінцевої ціни природного газу для населення і підприємств теплокомуненерго плату за його доставку на основі приєднаної потужності (так звана абонентська плата за користування газовою інфраструктурою).

Нагадаємо, що вчора в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, заявили, що мають намір призупинити своє рішення про введення абонплати за траспортування газу як мінімум на три місяці.

НКРЭКУ з квітня запровадила абонентську плату за розподіл газу. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 березня.

Нагадаємо, раніше в меморандумі з МВФ Порошенко і Гройсман зобов'язалися запровадити абонплату за газ.

Раніше у КМДА назвали суму коштів, недоотриманих через нелегальні газові заправки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО