У меморандумі з МВФ Порошенко і Гройсман зобов'язалися запровадити абонплату за газ

Читать на русском
У меморандумі з МВФ присутній пункт, згідно з яким Україна взяла на себе зобов'язання ввести абонентську плату за користування газовою інфраструктурою.

У меморандумі з МВФ присутній пункт, згідно з яким Україна взяла на себе зобов'язання ввести абонентську плату за користування газовою інфраструктурою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Згідно з текстом меморандуму, Україна зобов'язується перед Міжнародним валютним фондом з 1 серпня 2017 роки виділити із загальної кінцевої ціни природного газу для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) плату за його доставку на основі приєднаної потужності (так звана абонентська плата за користування газовою інфраструктурою).

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У попередньому меморандумі Україна брала на себе такі ж зобов'язання.

Під документом поставили свої підписи Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Данилюк і голова Нацбанку Валерія Гонтарєва.

Нові тарифи оплачуються щомісяця і незалежно від показань лічильника. Для більшості абонентів з лічильником типу G4 (54% абонентів, 80% споживання по країні) абонплата складе 92 гривні.

У НКРЕКУ стверджують, що після введення абонплати 75% споживачів будуть платити за газ на 4% менше.

Нагадаємо, після введення абонплати за газ в дію, Порошенко і Гройсман висунули вимогу припинити рішення НКРЕКУ. При цьому голова Кабміну не бачить підстав для введення абонплати за газ і ініціював створення робочої групи для перевірки її обґрунтованості.

У НКРЕКУ вже заявили, що збираються призупинити дію свого рішення 10 квітня на 3 місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: