РФ може розширити військову агресію проти України – Турчинов

Нарощування військового потенціалу Росії може передбачати розширення агресії на території України.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що сторони обговорювали ситуацію в державі, що склалася в результаті російської агресії проти Криму та Донбасу.

Турчинов зазначив, що українські спецслужби фіксують активну діяльність Росії з нарощування військового потенціалу «насамперед на західному та південному стратегічних напрямках».

При цьому, за його словами, її військовий потенціал загрожує не тільки Україні, але й іншим західним країнам.

«Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни. Крім того, російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінськими угодами і черговою домовленістю щодо припинення вогню. Не припиняючи обстрілу наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування», - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що Україна і західні партнери повинні відновити військово-технічне співробітництво, адже воно буде сприяти збільшенню оборонного потенціалу України, який також є складовою оборонного потенціалу всієї Європи.

Між тим Аллі підкреслив, що НАТО має намір і надалі продовжувати тиснути на країну-агресора санкціями.

«Країни-члени НАТО мають з цього питання чітку позицію. Ми не ставимо на карту питання волі народу», - підсумував Аллі.

Раніше Турчинов закликав підвищувати зарплати військовим на регулярній основі.

Нагадаємо, Україна створила повний цикл виробництва у військовому ракетобудуванні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО