У Києві до кінця квітня знесуть всі нелегальні газові заправки

Київська влада обіцяє до кінця місяця демонтувати в столиці всі незаконні автогазозаправні станції.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв на брифінгу в Києві у вівторок, 4 квітня, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Ми маємо перелік із 370 таких об'єктів. Уже розпочато активну роботу з демонтажу... За минулий тиждень було демонтовано 90 заправок і нам потрібно 2-3 тижні, щоб завершити демонтаж цих небезпечних об'єктів», – сказав чиновник.

За інформацією КМДА, демонтаж незаконних АГЗС проходить у співпраці з поліцією та прокуратурою. На окремих об'єктах була протидія з боку власників, однак вона не системна.

За оцінками керівника компанії ОККО Юрія Кучабського, легальні учасники ринку мають у своєму розпорядженні достатні потужності для покриття попиту на зріджений газ після ліквідації незаконних заправок і дії КМДА не призведуть до зростання цін на ринку столиці.

Нагадаємо, у вересні 2016 року КМДА склала список нелегальних блокових заправних станцій sз дизельним паливом у столиці, які підлягають демонтажу. У список були внесені 16 несанкціоновано встановлених модульних заправок ДТ по всьому Києву. У січні 2017 року в Києві почали демонтаж нелегальних дизельних заправок.

Демонтувати нелегальні газові заправки в Києві почали в кінці березня – столична влада спільно з правоохоронними протягом двох днів демонтували 10 заправок у трьох районах Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО