КМДА починає масовий демонтаж нелегальних заправок

Читать на русском
До чорного списку потрапили 16 несанкціоновано встановлених модульних заправок ДТ в усьому Києві.

Київська державна міська адміністрація склала список нелегальних блокових заправних станцій дизельним паливом у столиці, які підлягають демонтажу.

До списку внесено 16 несанкціоновано встановлених модульних заправок ДТ в усьому Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на OilNews.

Як повідомляється, до «чорного списку» потрапили три моноблоки OsOil у мікрорайоні Позняки, та по одному моноблоку, що працюють під брендом LPG GAS і SUN, у Подільському районі та на Окружній дорозі відповідно.

Таке рішення в КМДА ухвалили з метою оперативного запобігання ситуації з різким зростанням числа пунктів заправки ДТ і недопущення посилення цієї проблеми до масштабів, порівняних із нелегальними автомобільними газозаправними пунктами.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв демонтувати незаконно встановлені газові заправкиСказано 15 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо, що проблема нелегальних заправок у Києві загострилася після збільшення в 2016 році роздрібного акцизу на скраплений газ, який не сплачується операторами моноблоків. За різними оцінками, в столичному регіоні функціонують від 200 до 300 окремих газових моноблоків, які працюють без необхідної дозвільної документації.

Як повідомлялося раніше, в Україні помітна тенденція до зниження ціни автомобільного газу.

Нагадаємо, що 23 лютого 2015 року народний депутат України Іван Вінник пообіцяв, що кошти компаній, які уникли сплати акцизного збору на бензин, будуть повернуті до Державного бюджету. Ця обіцянка не виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: