У Києві за місяць демонтують 353 нелегальних газових заправки

Читать на русском
Всі 353 нелегально встановлених автомобільних газозаправних пункту будуть демонтовані в Києві за місяць.
фото: УНІАН

Всі 353 нелегально встановлених автомобільних газозаправних пункту будуть демонтовані в Києві за місяць.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

За даними міськадміністрації зараз на території Києва є 353 АГЗП, які встановлені без дозвільних документів, в тому числі без декларацій про безпеку.

«353 об'єкти АГЗП протягом попереднього і цього року отримали відповідні розпорядження (про демонтаж – ред.). Всіх їх демонтують незалежно від того, який опір буде з їхнього боку... АГЗП, які після демонтажу спробують незаконно відновити в відповідних місцях, будуть пріоритетними в повторному демонтажі», – заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв демонтувати незаконно встановлені газові заправкиСказано 15 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Він зазначив, що демонтаж нелегальних газових заправок проводиться законно, з залученням прокуратури Києва, Нацполіціі і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Жодного закону або норми ми не порушуємо. Основна наша мета – наведення порядку в місті. Якщо хтось із порушників хоче узаконити свої АГЗП – ми відкриті до такого діалогу. Але незаконні об'єкти підвищеної небезпеки на території міста функціонувати не будуть», – підкреслив Бондаренко.

При цьому він додав, що для узаконення АГЗП під неї повинен бути відведена земельна ділянка, і повинні бути присутніми декларація про готовність об'єкта до експлуатації та декларація про безпеку, яку необхідно подати в ГСЧС і КМДА.

За даними Бондаренко, до 30 березня в КМДА немає жодної декларації про безпеку і документів про відведення земельних ділянок під АГЗП.

«Єдиними АГЗП, які можуть сьогодні функціонувати, є ті, які входять до складу стаціонарних автозаправних станцій. Сьогодні іншого оформлення документів в Києві немає», – розповів керівник апарату КМДА.

Нагадаємо, 27 березня столична влада спільно з правоохоронними органами протягом вихідних, 25-26 березня, демонтували 10 нелегальних газових заправок в трьох районах Києва.

Демонтаж дизельних заправок, власники яких не надали дозвільної документації почався в Києві в січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: