У «Київенерго» закликали відмовитися від терміна «віялові відключення»

Голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков закликав чиновників відмовитися від вживання словосполучення «віялові відключення».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Всеукраїнську енергетичну асамблею.

«Звертаюся до політиків різних рангів, не вживайте словосполучення «віялові відключення». Використовуйте визначення «почергові обмеження споживачів». У свідомості людей «віялові відключення» - це коли одномоментно вимикають всіх споживачів, крім споживачів першої категорії: дитсадки, школи, лікарні, стратегічні об'єкти. Цим визначенням ви тільки лякаєте людей», – каже він.

Енергетик також деталізував механізм послідовного обмеження споживачів.

«У ситуації з введенням КМУ надзвичайного стану в енергетиці через зниження обсягу вугілля антрацитової групи внаслідок блокади на Донбасі, ми повинні скоротити споживання електроенергії чіткими організаційними заходами з боку відповідальних відомств і енергетичних компаній. Нам не вистачає палива і потужностей при пікових навантаженнях в енергомережі (ранковий і вечірній максимум споживання). Тому потрібно ці пікові навантаження «розігнати», – вважає Плачков.

За його словами, за рахунок введення робочого дня на годину раніше або пізніше, скорочення освітлення на 25%, переведення працівників підприємств на суботній робочий день можна скоротити близько 10% споживання.

Іван Плачков зазначив, що з графіка відключень на першому етапі повинні бути виключені споживачі 1 категорії.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України ввів надзвичайні заходи в енергетичній системі України 15 лютого.

Нагадаємо, що в Україні вже 3 роки під ряд взимку вводять надзвичайний стан в енергетиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО