У штабі блокади торгівлі з Донбасом хочуть встановити контроль за енергосистемою України

Читать на русском
Штаб блокади торгівлі з Донбасом хоче встановити контроль за енергосистемою України через запровадження НС.

Штаб блокади торгівлі з Донбасом хоче встановити контроль за енергосистемою України через впровадження надзвичайного стану в енергетиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на 24.ua.

«Якщо буде впроваджуватися віялове відключення, тоді ми встановимо ефективний український контроль над енергетикою цієї країни. І це буде несподіванкою для наших правителів. Ви ж знаєте - ми діємо несподівано. Ми дуже креативні хлопці», - сказав один з організаторів товарної блокади на Донбасі Анатолій Віногродський.

За словами Віногродського, щоб встановити ефективний контроль, не потрібно захоплювати ні Міністерство палива та енергетики, ні електростанції.

«Віялове відключення включається тут, на Жилянській (Міністерство палива та енергетики). Навіщо чіпати електростанції. Я хочу, щоб цей уряд, поки він ще уряд, головою думав, а не влаштовував цирк з віяловими відключеннями. Тому що на сьогоднішній день у них немає підстав цього робити. Віялове відключення - це політичний тиск на тих, хто займається блокадою. Тільки політичне. Тому що у них є можливість збільшити генерацію електроенергії за рахунок атомних станцій і прибрати теплоелектростанції», - пояснив активіст.

На думку Анатолія Віногродського, уряд намагається налаштувати українців проти учасників блокади, залякуючи віяловими відключеннями.

Нагадаємо, Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: