Ватажок «ДНР» Захарченко виявився пацієнтом психлікарні – ЗМІ

У 2010 році нинішній ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко проходив обстеження в Харківському обласному центрі медико-соціальної експертизи.

Тоді йому була офіційно надана II група інвалідності через психічне захворювання, передає білоруське видання by24.org, повідомляє «Слово і Діло».

Захарченку призначили лікування в стаціонарі Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, на адресу якої й був направлений відповідний документ. У довідці зазначається, що дії хворого «несуть загрозу оточенню».

Офіційного підтвердження достовірності цього документа поки немає. Проте з біографії самого Захарченка відомо, що він, будучи уродженцем Донецької області, в зазначений період перебував саме в Харкові. При цьому кілька років немов «вирізані» з біографії. У 2013 році, саме після проблем із психіатрами, Захарченко знову засвітився в ЗМІ – вже як активіст харківської проросійської організації «Оплот».

Незабаром Захарченка відправили з Харкова до Донецька – очолювати місцеву філію «Оплоту». Там він уже до листопада 2014 року «доріс» до голови «Донецької народної республіки».

Тим часом OdessaUnews у своєму Twitter повідомляє, що «ватажок бойовиків Олександр Захарченко з 2010 року є інвалідом із діагнозом «незворотні психічні розлади».

Нагадаємо, в лютому російська ФСБ під виглядом журналістів з'ясовувала ставлення жителів Донбасу до Захарченка.

Раніше повідомлялося, що керівництво «ДНР» попередили в ультимативній формі, що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх посад.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО