У Вінницькій області будують сонячну електростанцію потужністю 16 мегават

СЕС зводять на непридатній для вирощування сільськогосподарських культур ділянці площею 32 га в дві черги – поки ведуться роботи із завершення другої черги потужністю 8 МВт.

Об'єкт будує ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» поблизу смт Чечельник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ecotown.

Як відзначають у компанії, сонячна електростанція «Чечельник» щорічно генеруватиме близько 22,48 тис. кВт·год електроенергії, зменшуючи майже на 22 тис. тонн на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Як зазначає голова Чечельницької РДА Сергій Пустовий, бюджет селищної ради щорічно отримуватиме близько 145 тис. грн орендної плати за землю. «Будівництво сонячної електростанції є яскравим прикладом ефективного використання земель», – наголосив він.

До 2018 року у Вінницькій області планують побудувати та ввести в експлуатацію ще 20 сонячних електростанцій і 9 малих ГЕС сумарною потужністю 116 МВт.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» визначило одним із пріоритетних напрямків на найближчий час виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до СЕС.

Українські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить до світового топ-5 у галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод із виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО