На «Південмаші» готують масштабне виробництво вітрогенераторів і сонячних панелей

Читать на русском
Південмаш готує інвестиційний проект, який дозволить організувати вітчизняне виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до сонячних електростанцій на суму до 500 млн євро на рік.

Державне підприємство «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» визначило одним із пріоритетних напрямків на найближчий час виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до сонячних електростанцій (СЕС).

Про це розповіли в прес-службі заводу, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, спільно зі світовими лідерами в галузі з виробництва ВЕС і СЕС «Південмаш» готує інвестиційний проект, який дозволить із залученням європейських інвестицій організувати вітчизняне виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до сонячних електростанцій на суму до 500 млн євро на рік.

Під Миколаєвом побудували сонячну електростанцію 3,5 МВтЗавершено першу чергу 3,5 МВт фотогальванічної електростанції ТОВ «Санлайт Енерджі» на території Вітовського району, Миколаївської області.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України створює робочу групу, яка вивчатиме проблеми та потреби космічної галузі України.

Нагадаємо, що в 2015 році обсяг сукупних світових потужностей відновлюваної енергії вперше перевищив кількість енергії, що виробляється з використанням вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: