«Народний фронт» закликав до розширення «нормандського формату»

Парламентська фракція «Народного фронту» виступила з пропозицією розробити стратегію звільнення Криму та Донбасу, а «нормандський формат» розширити за рахунок США та Великобританії.

Члени фракції вважають, що стратегію звільнення Криму та Донбасу має представити Президент України на затвердження Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Фракція «Народного фронту» заявляє про необхідність затвердження стратегії та плану звільнення Криму й Донбасу», – сказав керівник фракції Максим Бурбак із трибуни українського парламенту у вівторок.

За його словами, Президент України має дати суспільству стратегічне бачення й представити його Верховній Раді, а парламент має затвердити цю стратегію.

Голова фракції підкреслив, що алгоритм деокупації Криму та захоплених агресором територій Донбасу має бути покроковим, об'єднати всю державну владу України й стати національною ідеєю на найближчий час.

«До «нормандської четвірки» мають долучитися США та Великобританія як гаранти безпеки України за Будапештським меморандумом», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію для виконання нею Мінських домовленостей.

Раніше В МЗС України заявляли, що Російська Федерація постійно демонструє готовність до повномасштабного вторгнення в Україну, дестабілізуючи ситуацію вздовж кордону з Україною.

«Слово і Діло» зафіксувало 70 обіцянок народного депутата України й голови фракції «Народного фронту» Максима Бурбака, 35 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 50%. Із повним переліком обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО