Україна закликала Німеччину і Францію посилити тиск на Росію

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію для виконання нею Мінських домовленостей.
Мар'яна БецаФото: Українські новини

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію для виконання нею Мінських домовленостей.

Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца, інформує «Слово і Діло».

Вона зазначила, що Росія систематично порушує Мінські домовленості, в тому числі режим припинення вогню на Донбасі.

«Закликаємо міжнародних партнерів, зокрема з «нормандської четвірки» (Німеччина, Франція), посилити тиск на Росію з вимогою виконати Мінські домовленості ... Припинення вогню на один день означає гарантування безпеки на території Донбасу», – розповіла речниця МЗС.

ПАРЄ хоче змусити Україну провести вибори на окупованій території – ЗМІПАРЄ готується вимагати від України парламентських виборів на окупованій території. Асамблея підтримала одну з поправок, запропоновану проросійськими депутатами.

Вона підкреслила, що ситуація на Донбасі залишається напруженою, бойовики систематично обстрілюють українські війська, а Росія продовжує постачання палива та боєприпасів через ділянку українсько-російського кордону, непідконтрольну Україні.

Беца зазначила, що Росія постійно демонструє небажання та неготовність до сприяння в деескалації конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко попросив Фінляндію посилити тиск на Росію. Крім того, Глава держави заявив, що деякі сили працюють над дестабілізацією та достроковими виборами в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: