Росія готова до повномасштабного вторгнення в Україну – Клімкін

Читать на русском
На сьогодні немає підстав для зустрічі в нормандському форматі найближчим часом – Росія хронічно не виконує положення мінських угод.

Російська Федерація постійно демонструє готовність до повномасштабного вторгнення в Україну, дестабілізуючи обстановку уздовж кордону з Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Росія постійно підтримує цю військову присутність. Вона намагається дестабілізувати ситуацію також уздовж кордону. Таким чином, показуючи, що в будь-який момент російське вторгнення може набути більш масштабний характер», – заявив міністр.

За його словами, на сьогодні немає підстав для зустрічі в нормандському форматі найближчим часом. Клімкін пояснив це невиконанням мінських угод з боку РФ.

«Зараз російська сторона послідовно блокує (дорожню карту по Донбасу – Ред.). Тому виходити на політичний рівень міністрів в найближчі тижні без того, щоб ми мали якусь позицію для обговорення, я таких шансів на сьогодні не бачу», – додав він.

Республіканці і демократи закликають Трампа надати Україні летальне озброєння – WSJСеред представників обох партій, які підписали лист на ім'я обраного президента, сенатори Маккейн і Рубіо.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що мета Росії може полягати в захопленні більших територій України або навіть вторгненні в одну з країн-членів НАТО.

Якщо ситуація в Україні та Близькому Сходу буде розвиватися в несприятливому для РФ напрямку, а санкції будуть зберігатися разом з низькими цінами на нафту, то вона може піти на провокацію в дусі «зелених чоловічків».

У базі даних «Слово і Дело» є 30 обіцянок міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, 11 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності нижче середнього - 37%. З повним переліком обіцянок Клімкіна можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: