В Іспанії за запитом ФБР схопили російського хакера

В Іспанії правоохоронні органи за запитом ФБР затримали росіянина Станіслава Лісова, якого підозрюють у причетності до хакерських атак.

Про це повідомила сайту пропагандистського телеканалу RT дружина росіянина Дар'я Лісова, пише «Слово і Діло».

За її словами, в Іспанії родина проводила відпустку.

«Нас затримали в аеропорту Барселони, коли ми приїхали віддати взяту в оренду машину, перед тим як полетіти до Ліона – продовжувати нашу подорож і відвідати друзів. Коли ми виходили з автомобіля, підійшли двоє поліцейських, показали значок і повідомили, що затримують чоловіка, почали перевіряти телефон, планшет, ноутбук», – сказала Лісова.

Іспанські поліцейські повідомили, що затримання проводилося за запитом ФБР та Інтерполу. За даними Лісової, звинувачень її чоловіку не висунули, зараз він перебуває у в'язниці Brians у каталонському Марторелі.

У посольстві Росії тим часом повідомили, що влада Іспанії офіційно повідомила диппредставництву про затримання російського громадянина. РФ направила запит із проханням повідомити про причини й деталі затримання чоловіка.

Нагадаємо, США наприкінці 2016 року запровадили нові санкції проти Росії в зв'язку з кібератаками, які вплинули на процес виборів президента країни. Також конгрес США запропонував створити комісію з розслідування російських кібератак.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО