Червоний Хрест розширює масштаб операцій в Україні – Порошенко

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір у 2017 році мобілізувати на гуманітарну діяльність в Україні понад $60 млн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України Петра Порошенка за підсумками його зустрічі з президентом МКЧХ Петером Маурером у Давосі.

«Петер Маурер поінформував, що в 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Міжнародний комітет планує мобілізувати понад 60 мільйонів доларів, а сама гуманітарна операція МККК в нашій країні стане однією з наймасштабніших операцій Комітету в світі», – заявив Президент.

Співрозмовники також обговорили широкий спектр питань, пов'язаних із наданням гуманітарної допомоги, в тому числі на непідконтрольних територіях України. Вони наголосили на важливості безперешкодного доступу МКЧХ до окупованих територій для проведення гуманітарної місії.

Співрозмовники домовилися про візит президента МКЧХ в Україну найближчим часом.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що не проти, щоб Товариство Червоного Хреста в Україні фінансувалося з його відомства.

Своєю чергою, Міністерство охорони здоров'я України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) з початку 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО