Українські конструктори розробили новий танк «Тірекс»

Українські розробники створили новий танк «Тірекс», який стане конкурентом російської «Армати».

Про це розповів генеральний конструктор ТОВ «Інженерна група «Арей» Сергій Степанов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на gazeta.ua.

«Танк містить принципово нову систему управління вогнем, високий рівень захисту ... Машина має повний комплекс дій, які сьогодні є необхідними для техніки такого рівня», – підкреслив Степанов.

Танк має броньований корпус і гусеничну ходову частину. В броньованій капсулі передбачені місця для трьох членів екіпажу. Звідти вони будуть керувати танком, гарматним і кулеметним вогнем із башти. Вона стане бойовим модулем. Машину озброять 125-мм гарматою з дистанційно керованим автоматичним механізмом заряджання та кулеметами. Техніка призначена для одночасного ближнього протипіхотного та далекого протитанкового бою вдень і вночі.

Розробники переконують, що бойовий потенціал танка має перевищувати можливості сучасних танків «Оплот» і «Булат».

Як повідомлялося раніше, наступного тижня в Харкові на заводі імені Малишева почнеться передача нової партії танків «Оплот-М» у рамках контракту з Королівством Таїланд.

Якщо Україна втратить позиції в рейтингу експортерів озброєння, відновити їх буде вкрай складно, хоча торгувати зброєю державі, на території якого йде війна, не зовсім етично.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО