Аваков розповів, коли стане відоме ім'я нового очільника Нацполіції

15 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив консультативний конкурс на посаду керівника Національної поліції.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передає телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Процедуру проведення конкурсу обіцяють оприлюднити до 8 січня 2017 року. А в лютому 2017 року Аваков розраховує назвати ім'я нового керівника.

«Процедура відбору буде складатися з конкурсних тестів, значно більш виважнених, ніж ті, які ми застосовували при відборі до Нацполіції. Там буде і поліграф, і співбесіди, і більш розвинені ситуації, починаючи з бачення напрямків – від кримінального до боротьби з кіберзлочинністю. Після цього комісія ухвалюватиме рішення, хто гідний бути головою Нацполіції, одну-двох-трьох осіб представлять мені для ухвалення рішення. Якщо людина відповідає моєму розумінню ситуації, я подаю кандидатуру до Кабміну й ми отримуємо нового очільника поліції», – розповів голова МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що не підтримує відставку керівника поліції Києва Андрія Крищенка через трагедію в Княжичах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО