Очільник поліції Києва не має йти у відставку через трагедію в Княжичах – Троян

Читать на русском
В. о. голови Нацполіції Вадим Троян не вважає, що начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко має йти у відставку через стрілянину в селі Княжичі, в якій загинули 5 силовиків.

Виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що не підтримує відставку очільника поліції Києва Андрія Крищенка через трагедію в Княжичах.

Про це повідомляє «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«А чому має бути відставка Крищенка? Давайте дочекаємося результатів розслідування. Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що сталося», – сказав Троян.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв провести розслідування операції в КняжичахСказано 4 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, 10 грудня про те, що Крищенко має подати у відставку через трагедію в Княжичах, заявляв генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Цю операцію спланував начальник столичного главку пан Крищенко. Він особисто підписав її проведення, а керував на місці цією операцією його заступник. Думаю, що пан Крищенко давно мав би написати заяву про відставку», – повідомив очільник ГПУ.

За словами Луценка, слідство має питання до заступника Крищенка та інших осіб, які координували операцію на місці.

Троян розповів, хто відправив підрозділ КОРД до КняжичівГолова управління Нацполіції в місті Київ Андрій Крищенко підписав план завдання про виділення підрозділу КОРД у Княжичі.

Нагадаємо,4 грудня в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони та спецпризначенцями КОРД. У результаті загинули п'ятеро правоохоронців.

Розслідуванням трагедії займається Генеральна прокуратура України. Слідчі ГПУ вбачають у діях тих, хто координував дії правоохоронців, очевидні ознаки злочинної недбалості, що призвела до особливо тяжких наслідків.

Раніше повідомлялося, що керівників трьох підрозділів Національної поліції відсторонили від виконання службових обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: