Зустрічаючись із Захарченком і Плотницьким, Савченко їх легітимізує – Луценко

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенко» Ірина Луценко вважає, що народний депутат від фракції «Батьківщини» Надія Савченко, зустрічаючись із ватажками так званих «ЛНР» і «ДНР» Ігорем Плотницьким та Олександром Захарченком, їх легітимізує.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Що робить Савченко? Вона знижує рівень переговорів до «шісток» Путіна. У Тристоронній мінській групі представники «ЛНР» і «ДНР» можуть лише спостерігати. Вони не мають права голосу, до їхньої думки не прислухаються, українська сторона з ними не спілкується як із нелегітимними представниками нелегітимних новоутворень. А Надія Савченко, виїжджаючи безпосередньо до Захарченка й Плотницького, таким чином легітимізує їх. Виходить так, що «шістка» від «Батьківщини» спілкується з «шістками» Путіна, тим самим показуючи, що Путін тут ні до чого», – говорить Луценко.

Як повідомлялося раніше, Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ЛНР» і «ДНР».

Служба безпеки України заявила, що ця зустріч не була погоджена. Савченко викликали на допит, де вона підтвердила факт таких переговорів.

У «Батьківщині» заявили, що виступають проти переговорів із терористами, а Савченко не координує свої дії з фракцією й партією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО