Держлісагентство планує продати понад півмільйона ялинок

Державне агенство лісового господарства України планує продати близько 630 тисяч новорічних ялинок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«У цьому році державними лісогосподарськими підприємствами планується реалізувати близько 630 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно відзначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються під замовлення покупців», - повідомили в Держлісагентстві.

Серед новорічних ялинок, уточнили в відомстві, які будуть реалізовуватися, є сосна звичайна, сосна Палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (ялиця).

При цьому, якщо залишаються зрубані новорічні ялинки, які не вдалося продати, їх віддають в дитячі садки, школи, для прикраси церков на різдвяні свята, додали в прес-службі Агентства.

Держлісагентство має спеціальні плантації, де на площі 5 тис. га зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років.

Щорічно в грудні планується проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (впорядкувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок.

Нагадаємо, в Україні середня ціна на новорічну ялинку становить 56 грн за погонний метр із державних лісових господарств.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО