Чехія надасть фінансову підтримку українським вишам з окупованої території

Чеський уряд підтримає українські вищі навчальні заклади, які через бойові дії та окупацію частини території України були змушені змінити місце розташування.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Після переговорів заступника міністра закордонних справ Чехії Якуба Дюрра з керівниками Міністерства освіти і науки України уряд Чехії вирішив у рамках програми допомоги «Модернізація державної системи освіти України» підтримати українські ВНЗ. Бюджет програми складає близько двох мільйонів євро.

«Конкретно ми обговорили питання участі Чехії в розвитку інфраструктури ВНЗ, які виїхали з Донбасу. Ми надаємо технічну допомогу переміщеним освітнім установам, допомагаємо з оснащенням аудиторій сучасними IT-технологіями. Наша допомога стосується, серед інших, Донецького національного університету імені Стуса, що зараз розташований у Вінниці, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в Старобільську», – зазначив Дюрр.

Дюрр також додав, що уряд Чехії надав сто стипендій студентам з України, з яких 20 – це молодь з тимчасово окупованої частини Донбасу.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон про підтримку переміщених із Криму та Донбасу вищих навчальних закладів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО