Україна допомагає «Газпрому» продавати газ європейцям

За 11 місяців 2016 року обсяг транзиту газу «Газпрому» через Україну до Європи зріс на 13,5 млрд куб. м, що забезпечило 79% приросту російського експорту.

Про це на своїй сторінці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, передає «Слово і Діло».

«Обсяг транзиту газпромівського газу через Україну до Європи зріс на 13,5 мільярдів кубометрів (79% приросту російського експорту). Всього через ГТС України до Європи прокачано 71,2 мільярда кубометрів – рівно на 7 мільярдів більше, ніж за весь 2015 рік», – пише експерт.

Всього за 11 місяців 2016 року «Газпром» експортував в далеке зарубіжжя 161,6 млрд куб. м газу – на 17,1 млрд куб. м (або на 11,8%) більше, ніж за аналогічний період 2015 року, і на 2,2 млрд куб. м більше, ніж за весь 2015 рік.

«Значить, нормальна технічна співпраця можлива навіть у найскладніших політичних умовах», – робить висновок експерт.

Відзначимо, що за десять останніх років «Газпром» удвічі скоротив поставки газу в напрямку України.

Як повідомлялося раніше, за десять з половиною місяців обсяг поставок газу в далеке зарубіжжя через Україну зріс на 12,2 млрд куб. м, забезпечивши таким чином 82% приросту європейського експорту «Газпрому».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО