Експерт пояснив, чому в переговорах щодо Донбасу час працює проти нас

Володимир Воляполітичний експерт

Зустріч, скоріш за все, була узгоджена главами держав «нормандського формату» заздалегідь. Еро та Штайнмаєр просто виконали бюрократичну роль і виступили як посередники.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи доцільність зустрічі голів МЗС «нормандської четвірки», з огляду на те, що напередодні жодна зі сторін не знайшла компромісу щодо «дорожньої карти».

«Дійсно, ситуація така, що наразі є заява Клімкіна про те, що немає компромісу, аналогічна позиція Лаврова та заява Штайнмаєра про те, що не можна затягувати час», – зазначив експерт.

«З російського боку можливе затягування переговорного процесу, але гальмування процесу для нас є контрпродуктивним», – переконаний політолог.

Можна чекати інавгурації Трампа, виборів у Франції, потім ще в Німеччині. В результаті «тягучка» буде до кінця 2017 року. Але час працює проти нас. Україна вже поранена, і якщо чекати поки РФ ослабне, а після цього ми звільнимося, то може вийти так, що швидше загине від безсилля той, хто поранений.

«Можливості для врегулювання конфлікту зникають. Люди живуть в інформаційному просторі, в якому майже немає України, а якщо і є, то в негативному світлі. Ось що ми отримуємо затягуванням», – підкреслив він.

«Нікому Україна не потрібна більше, ніж самим українцям. Сидіти й чекати – контрпродуктивно», – резюмував Володимир Воля.

Як відомо, зустріч очільників МЗС країн «нормандської четвірки» запланована на 29 листопада в Мінську.

Нагадаємо, планувалося, що «нормандська четвірка» має узгодити положення «дорожньої карти» до кінця цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО