Євросоюз виділив Україні три транші на реформи

Європейський союз виділив три транші на загальну суму в 54 мільйони євро на підтримку реформ в Україні в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспрессо.ТВ».

«Європейський Союз оголосив про переведення трьох траншей для підтримки реформ в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації в Україні, загальна сума яких становить 54 мільйони євро», - наголошується в повідомленні.

Зокрема, ЄС передав перший транш в розмірі 23 мільйонів євро на впровадження програми «Бюджетна підтримка регіональної політики України», яка має на меті підвищити загальний рівень добробуту громадян по всій території країни. Загальні витрати на її впровадження становлять 55 млн євро.

«Реформи по децентралізації та регіональної політики продемонстрували свої перші позитивні результати: правову структуру було оновлено; фінансове становище і автономія органів місцевого самоврядування істотно покращилися. З урахуванням досягнутих показників, які свідчать про прогрес у впровадженні реформ, Європейський Союз прийняв рішення про переведення траншу до національного бюджету України в розмірі 23 мільйонів євро», - зазначив глава Представництва ЄС в Україні посол Хьюг Мінгареллі.

У той же час, згідно з програмою підтримки у впровадженні стратегії в транспортному секторі України ЄС передав другий (і останній) транш у розмірі 25,9 мільйона євро.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило про початок проекту «Прозорість та підзвітність в державному адмініструванні та послуги» вартістю $ 19 млн, який розрахований на п'ять років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО