Зовнішньополітичні провали підштовхують Росію на зближення із Сербією

Російська Федерація у відповідь на зниження впливу в Чорногорії та в рамках формування опорних дестабілізаційних територій в Європі посилює роботу на сербському напрямку.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише керівник аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає «Слово і Діло».

«Наразі ведеться активна робота із залучення політичного керівництва Белграда в економічні проекти ЄАЕС, зокрема, лобіюється укладення договору про ЗВТ. Сербський прем'єр Івіца Дачич уже заявив про плани підписання такої угоди. Цей документ має замінити угоди про вільну торгівлю з деякими членами ЄЕАС, підписані раніше», – вважає експерт.

Це не єдиний вектор зближення двох країн. Паралельно здійснюється прискорення масштабів військової співпраці з Белградом.

«Помітно зросла кількість спільних навчань. Звертає на себе увагу завдання відпрацювання злагодженості дій підрозділів, перевірки готовності особового складу ЗСРФ, озброєння та військової техніки до дій у нових географічних умовах. Відпрацьовується система спільного управління військами, освоюються нові театри військових дій», – пише Баронін.

Таким чином, очікується подальше підвищення активності РФ на Балканах, у зоні «югославського конфлікту».

Як повідомлялося раніше, міністри фінансів країн ЄС домовилися запровадити нові санкції проти московських окупантів Криму в зв'язку з анексією півострова.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що співпраця з європейськими країнами-членами НАТО штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, незважаючи на те, що російсько-терористичні війська продовжують обстріл українських міст.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО