Кабмін створив ПАТ «Магістральні газопроводи України» замість «Укртрансгазу»

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови «Про утворення публічного акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України».

Рішення було ухвалено на засіданні Уряду 9 листопада, передає «Слово і Діло»

Проект постанови Міненерго розробило на виконання плану реструктуризації ВАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Проектом передбачається створення публічного акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України», 100% акцій якого перебувають у державній власності, з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання газу.

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів України від 1 липня 2016 №496 «Про відділення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбір) газу» затверджений план реструктуризації публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Відповідно до плану реструктуризації ВАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбір) газу було передбачено створення публічного акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України».

У вересні Кабмін провів перше засідання робочої групи з питань прискорення реформування ПАТ «НАК «Нафтогаз України» під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона.

Раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі передало в управління Кабінету міністрів 100% акцій НАК «Нафтогаз України».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО