Прикордонники cпіймали на контрабанді помічника депутата Cейму Польщі

Українські працівники Державної прикордонної служби затримали помічника депутата Сейму Польщі, який намагався вивезти бурштин і сигарети.

Про це в Facebook написав представник Держприкордонслужби Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

«Ввечері 24 жовтня 2016 року, близько 23 години, в ППр «Краковець» на виїзд з України слідував автомобіль «Крайслер» польської реєстрації. Водій, громадянин Польщі 1995 року народження, заявив, що є помічником депутата сейму Польщі, та попросив про першочерговий проїзд, оскільки слідує зі службовою метою та поспішає у важливих державних справах», – заявив Слободян.

За його словами, затриманий показав прикордонникам лист-прохання особисто від депутата, в якого він працює помічником. Незважаючи на документи, працівники Держприкордонслужби відправили автомобіль на поглиблений огляд.

«В результаті в порожнинах під заднім сидінням та в багажному відділенні оглядова прикордонно-митна група виявила 2430 пачок цигарок з українськими акцизними марками та 11,8 кг необробленого бурштину», – зазначив спікер ДПСУ.

Нагадаємо, раніше в зоні АТО запобігли контрабанді на півмільйона гривень. Водночас глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розформував відділи митниць, працівники яких були спіймані на хабарі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО