Кабмін створив міжрегіональну митницю для посилення боротьби з контрабандою

Читать на русском
Міжрегіональна митниця займеться аналізом ризиків і у разі необхідності 
оперативно виїжджатиме без попередження на будь-яку митницю.

Сьогодні Міністерство фінансів України на засіданні Уряду створило міжрегіональну митницю Державної фіскальної служби.

Про це інформує урядовий портал, передає «Слово і Діло».

«Міжрегіональна митниця ДФС буде утворена для посилення контролю над роботою місць митного оформлення та зменшення зловживань», – йдеться у повідомленні.

Співробітники міжрегіональної митниці займатимуться аналізом ризиків і у разі необхідності оперативно виїжджатимуть без попередження на будь-яку митницю.

Чи можливо реформувати українську митницю? Огляд обіцянок політиківУ День української митниці «Слово і Діло» проаналізувало, чи є у вітчизняних політиків воля до реформування митних органів.

У повідомленні зазначається, що міжрегіональна митниця ДФС матиме право здійснювати повний митний контроль, перевіряти відомості у митних деклараціях та правильність нарахування митних платежів, виявляти та припиняти порушення законодавства, як з боку суб’єктів ЗЕД, так і з боку працівників ДФС при здійсненні ними митних формальностей.

Створення Міжрегіональної митниці не передбачає збільшення штату ДФС. Однак здатне забезпечити ефективну роботу по боротьбі з митними правопорушеннями, підвищити ефективність митного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України. Поліпшити результативність виконання завдань та функцій ДФС, а також допомогти у боротьбі з контрабандою та корупцією на митниці.

Нагадаємо, Кабмін збільшив розмір пільг на придбання твердого палива до 2 тис. грн/тонна і скрапленого газу до 200 грн/балон для населення в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: