Ситуація навколо ХТЗ: як відновлюють легендарне підприємство

Наразі на Харківському тракторному заводі (ХТЗ) проводиться комплекс санаційних заходів для відновлення заводу, ведеться відновлення господарських зв'язків із постачальниками та партнерами.

Про це повідомляє прес-служба Development Construction Holding (DCH), передає «Слово і Діло».

Крім цього, власник і президент групи компаній DCH Олександр Ярославський, якому належить контрольний пакет акцій ХТЗ, має намір придбати додатковий пакет акцій у розмірі 29%, що належить австрійському інвестору Зигфріду Вольфу.

«Група DCH Олександра Ярославського офіційно повідомляє про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» у розмірі 29% статутного фонду. Йдеться про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання цього пакета є конфіденційними», – наголошується в повідомленні DCH.

Як повідомлялося раніше, Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ у квітні поточного року за пропозицією Зігфріда Вольфа.

Потім був ухвалений та затверджений план оздоровлення підприємства, для реалізації якого група DCH відкрила кредитну лінію ХТЗ у розмірі 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО