Станцію метро «Дорогожичі» можуть забудувати, як «Героїв Дніпра» – КМДА

На сьогоднішньому засіданні департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київське інвестиційне агентство запропонувало забудувати надстанційний оглядовий майданчик метро Дорогожичі під торговий центр.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише глава департаменту транспортної інфраструктури КМДА і депутат Київської міської ради VIII скликання від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Майзель, передає «Слово і Діло».

«В першу чергу обговорювали можливість реконструкції станції метро «Дорогожичі» з надбудовою громадських приміщень. Київське інвестиційне агентство (КІА) запропонувало побудувати над цією станцією кілька поверхів і відкрити там торговий центр», – пише він.

Депутат пише, що членами наукової ради було відмовлено КІА в розгляді цього проекту. Однак було висунуто важливу вимогу – під цю авантюру мають бути організовані громадські слухання. Отже небезпека забудови зберігається.

«Якщо громадськість погодиться на будівництво торгового центру, то наукова рада ще раз розгляне цей проект», – підтвердив Майзель.

Водночас він підкреслив, що без схвалення громадськості будівництва не буде. «Для нас найважливішою є думка громадян, їхній комфорт і безпека. Тому без схвалення з боку громадськості жоден із таких проектів реалізований не буде», – пише глава департаменту.

Як повідомлялося раніше, жителі Оболонського району протестують проти будівництва торгового центру «Оазис» на площі над метро «Героїв Дніпра». 8 вересня будівельники пробили стелю станції метро, ​​внаслідок чого стіни та платформа станції вкрилися тріщинами.

В результаті забудовника станції метро «Героїв Дніпра» зобов'язали провести громадські слухання. Проте будівництво триває.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО