Експерт розповів, як чиновники блокують реформу «Центренерго»

Створення енергоринку та управління державними підприємствами в сфері енергетики як мінімум представляється скрутною, так як чиновники, які отримують неправомочну вигоду від управління держпідприємствами, всіляко блокують цей процес.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише член правління проекту «Ціна держави» і екс-член Національної комісії у справах державного регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Андрій Герус, передає «Слово і Діло».

«Особа А. Ф. вирушила на конкурс на призначення керівника ПАТ «Центренерго». Але конкурс пішов не за планом – скасували судовим рішенням (і була явна перевага одного з учасників). Проти А.Ф. порушили кримінальну справу за «завдання шкоди державі». Хоча А.Ф. ні дня не працював, ні чиновником, ні на держпідприємстві», – пише Герус.

За його словами, в конкурсі на призначення керівника ДП «Укренерго» переміг Сергій Зуєв. Проте, результат конкурсу був заблокований через суд, а проти Зуєва також було порушено кримінальну справу.

«Результати конкурсу заблокували через суд, а проти переможця порушили кримінальну справу за статтею державна зрада», – пояснює схему роботи розкрадачів держмайна.

«Хочете взяти участь в конкурсах на держпідприємства і реформувати українську енергетику? Нові вакансії, налітай!», – іронізує експерт.

Як раніше повідомлялося, чиновницьке гальмо в реформуванні енергоринку призвело до того, що в Україні ціна електроенергії вже вище, ніж в США і Канаді.

Нагадаємо, 24 червня НКРЕКП додатково підняла оптово-ринкову ціну електроенергії. Це призвело до того, що в Україні електроенергія вже на 50% дорожче, ніж в країнах Центральної Європи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО