НБУ оголосив про ліквідацію ще одного банку

Національний банк України оголосив про ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичне порушення законодавства щодо протидії відмиванню доходів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Національний банк України 30 серпня 2016 року ухвалив рішення №239-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ВАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу», – йдеться в повідомленні регулятора.

Під час останньої перевірки НБУ встановив, що «КСГ Банк» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку. В цих операціях були задіяні юридичні особи, фізичні особи-підприємці та кредитні спілки.

Водночас підкреслюється, що ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, оскільки кількість клієнтів банку обмежена, а обсяг активів незначний.

«Загальна кількість вкладників банку-фізичних осіб становить приблизно 1200 осіб, близько 95% з яких отримують свої вклади в повному обсязі», – повідомляється в заяві НБУ.

Нагадаємо, НБУ спростив процедуру визнання банків проблемними.

Раніше в НБУ пояснили, що виводять невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності. Це не дає можливості якісно контролювати зміну власників банку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО