Бойовики збільшили кількість обстрілів у зоні АТО – штаб

Бойовики самопроголошених республік 56 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи при обстрілі 82-мм міномети.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центру штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, 33 обстріли зафіксовано на донецькому, 21 – на маріупольському та 2 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-центру, на донецькому напрямку сепаратисти з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали позиції сил АТО в Авдіївці.

«Крім того, противник використовував міномети калібром 82 мм в Троїцькому та Майорську, гранатомети – в Зайцевому та Новгородському, а великокаліберні кулемети – під Луганським», – додали в штабі АТО.

Також на маріупольському напрямку ДРГ бойовиків кількістю до 30 осіб, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю, спробували захопити опорні пункти ЗСУ в Мар'їнці. Після вступу в бій, сепаратисти відступили.

«У Мар’їнці, Водяному та Красногорівці російські окупанти обстріляли укріплення сил АТО з 82-мм мінометів, під Павлополем, Широкиним та Гнутовим – із гранатометів, а в Старогнатівці та Лебединському – з великокаліберних кулеметів», – повідомили в прес-центрі.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Антон Геращенко заявив, що, за даними проекту «Миротворець», на окупованих територіях сходу України було задіяно в бойових операціях близько 50 тисяч громадян Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО