Мінфін погодився профінансувати українські ПТУ

Міністерство фінансів України виділить кошти на покриття дефіциту місцевих бюджетів щодо фінансування професійно-технічних училищ України.

Про це йшлося на зустрічі представників Мінфіну, Міністерства освіти і науки та обласних державних адміністрацій щодо фінансування ПТУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

В ході зустрічі міністр фінансів України Олександр Данилюк підкреслив конструктивну позицію очолюваного ним відомства щодо рішення фінансових питань тих ПТУ, обсяг фінансування яких є занадто обтяжливим для місцевих бюджетів.

Міністр також відзначив злагоджену позицію Мінфіну та МОН про необхідність вирішення цих питань до початку нового навчального року.

Як повідомляється, в зустрічі взяли участь міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів Сергій Марченко, заступник Міністра освіти та науки Павло Хобзей, в. о. голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський та представники обласних державних адміністрацій, у яких склалася незадовільна ситуація з фінансуванням цих закладів.

Нагадаємо, що в Україні з початку цього року помітна стійка тенденція недофінансування, ПТУ в зв'язку з чим глава МОН Лілія Гриневич вважає за необхідне відхилити вето Президента на закон про ПТУ та направити надлишок коштів із Бюджету на розвиток і реформування профтехосвіти.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок міністра фінансів України, з яких він поки не виконав жодної, а дві – встиг провалити. Решта обіцянок перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок Олександра Данилюка можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО