Гриневич закликає відхилити вето Президента на закон про ПТУ

Читать на русском
Кошти на додаткове фінансування профтехучилищ з'явилися завдяки перевиконанню Бюджету, яке спостерігається протягом останніх місяців.
Лілія Гриневич

Новопризначений міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає за необхідне відхилити вето Президента на закон про професійно-технічну освіту та направити надлишок коштів із Бюджету на розвиток і реформування профтехосвіти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

«Реальна реформа – не в безсистемному закритті навчальних закладів, а в зміні стандартів освіти, в багатоканальному фінансуванні профтехосвіти та передачі відповідних професійно-технічних навчальних заходів на належний рівень управління», – зазначила Гриневич.

За її словами, кошти на додаткове фінансування профтехучилищ з'явилися завдяки перевиконанню Бюджету, яке спостерігається протягом останніх місяців. «Сьогодні ми маємо катастрофічне недофінансування загальної середньої освіти», – зазначила міністр.

Вона підкреслила, що в реаліях України середня освіта також має стати пріоритетом, оскільки гарантується Конституцією України як обов'язкова та безкоштовна.

Гриневич відповіла за освіту: звіт народного депутатаНародний депутат і кандидат на дострокових виборах 2014 від «Народного Фронту» Лілія Гриневич виконала вимогу «Слова і Діла» та відзвітувала про діяльність

Гриневич нагадала, що згідно з реформою децентралізації, управління цією сферою освіти повністю передано місцевим органам самоврядування, тому взаємодія з ними для правильного управління цією галуззю також стоїть у пріоритеті.

Нагадаємо, що згідно з положеннями Бюджету-2016, фінансування ПТУ практично припинилося.

Як повідомлялося раніше, в Київській області не можуть знайти коштів на фінансування ПТУ. Всього в регіоні працюють 25 профтехучилищ.

«Слово і Діло» зафіксувало 17 публічних обіцянок Лілії Гриневич, з яких вона виконала 10. Рівень відповідальності Гриневич – 59%. З повним переліком всіх обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці. Порівняти ефективність його роботи з іншими народними депутатами можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: