Насалик розповів, як скорочуватиме споживання газу

Ігор Насалик озвучив низку заходів, запланованих Міністерством енергетики та вугілля України, які спрямовані на скорочення споживання природного газу та вугілля.

Про це йдеться в його вчорашній пропозиції членам Національної ради реформ, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, Міністерство пропонує завершення будівництва гідроагрегату №4 на Дністровській ГАЕС протягом 2017-2020 років і реконструкцію 6 енергоблоків на ТЕС.

Крім цього, пропонується встановити на підстанціях ОЕС України пристрої компенсації реактивної потужності для зниження витрат електроенергії в мережах на передачу та розподіл енергії.

«Загальний економічний ефект від реалізації вищевказаних проектів складе 1 млрд кубометрів газу або 1,6 млн тонн вугілля на рік», – підсумував Насалик.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що проведення реформи енергоефективності дозволить уряду щорічно протягом 5 років зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд куб. м.

Раніше Ігор Насалик заявляв, що проведення термоізоляції, заміна приладів освітлення та електромереж, а також використання альтернативних джерел енергії дозволить економити до 30%-35% витрат за комунальними платежами.

«Слово і Діло» зафіксувало 13 обіцянок чинного міністра енергетики, 3 з яких він встиг провалити. Решта – перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок Ігоря Насалика можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО