«Діамантовий прокурор» Корнієць заявив, що його замовили Сакварелідзе

Олександр Корнієць, один із фігурантів справи про «діамантових прокурорів» заявив, що усунення його з посади було замовлено заступникам генпрокурора Каську та Сакварелідзе.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На мою думку, саме Касько та Сакварелідзе отримали замовлення на усунення мене з посади, знаючи, що я мав бути призначеним 6 липня прокурором Київської області», – сказав Корнієць сьогодні під час судового засідання.

Замовниками переслідування Корнієць вважає підприємців, які займаються незаконним видобутком піску. «Були підприємці, в тому числі й ті, які отримують незаконно пісок, за що вони звинувачують у закритті ніби кримінального провадження... Ви все побачите в ході судового розгляду», – сказав Корнієць.

Адвокати «діамантових прокурорів» просили суд допитати 19 осіб, серед яких Давид Сакварелідзе та Віталій Касько, однак суддя відмовив захисту.

Попереднє судове засідання в справі «діамантових прокурорів» відбулося в Голосіївському районному суді Києва 21 березня.

Нагадаємо, 7 березня Голосіївський райсуд Києва повідомив, що засідання в справі колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, а також колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця вирішено перенести, оскільки жоден із державних обвинувачів не з'явився.

Прокурорам, яких минулого року затримали за корупцію і в яких під час обшуку СБУ знайшла валюту, золото та діаманти, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО