Сьогодні засідає суд у справі «діамантових прокурорів» (доповнено)

Читать на русском
Голосіївський районний суд Києва сьогодні повертається до розгляду скандальної справи діамантових прокурорів.

Сьогодні, 21 березня, в Голосіївському районному суді Києва продовжиться судовий процес проти «діамантових прокурорів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Головуючий суддя Дмитро Валігура повідомив, що сьогодні починається розгляд кримінального провадження в справі колишніх першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка.

Сакварелідзе створив наглядовий штаб за судовим процесом «діамантових» прокурорівСакварелідзе ініціює створення наглядового штабу за судовим процесом над так званою справою «діамантових» прокурорів.

На засіданні присутні підсудні та їхні адвокати. Заслуховується клопотання захисту.

Адвокат Павло Насадчук клопотав у суді про повернення застави за Шапакіна в розмірі 6,4 млн грн а також скасувати запобіжний захід, застосовану до його підзахисному, мотивуючи це закінченням терміну дії рішення апеляційного суду. Суд клопотання адвоката не прийняв.

Нагадаємо, 7 березня Голосіївський райсуд Києва повідомив, що засідання в справі колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, а також колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця вирішено перенести, оскільки жоден із державних обвинувачів не з'явився.

Прокурорам, яких минулого року затримали за корупцію і в яких під час обшуку СБУ знайшла валюту, золото й діаманти, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: