У ГПУ пояснили ситуацію зі слідчими у справі «діамантових прокурорів»

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі виправдовуються: співробітників ГПУ, які вели справу діамантових прокурорів, нібито вивели поза штат, щоб призначити заново.

У Генеральній прокуратурі України пояснили, що виведення поза штат слідчих «групи Касько», що займалися справою екс-прокурорів Корнійця та Шапакіна – це технічний етап для їх перепризначення.

Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

За словами Куценка, затримка виникла у зв'язку з тим, що генеральний прокурор, який повинен підписати їх перепризначення, перебуває у відпустці.

«На сьогоднішній день вони не перепризначені, по-перше, тому, що проходять внутрішню перевірку на безпеку, а по-друге, тому, що немає людини, яка повинна підписати накази про їх призначення, оскільки генпрокурор перебуває у відпустці», – розповів Куценко.

Нардепи просять у Порошенка список кандидатів на заміну ШокінуМФО «Єврооптимісти» вимагає від Президента Порошенка оприлюднити список можливих кандидатів на посаду генерального прокурора

Член Генпрокуратури пояснив, що виведення поза штат згаданих працівників не слід сприймати як звільнення – вони нібито просто чекають призначення в ГПУ у зв'язку з розформуванням підрозділу, в якому вони значилися раніше.

«Жодна людина, яка займалася справою «діамантових прокурорів», не звільнена. Вони отримують зарплату, службові посвідчення не здавали, у них є робочі місця, кабінети, у них ніхто нічого не забрав. Просто вони вже не в старому управлінні, й іще не в новому. Коли через реформування були скасовані посади помічників генпрокурора, схожа ситуація була й щодо мене, до моменту перепризначення в інший департамент», – зауважив він.

Нагадаємо, вчора заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що співробітників ГПУ, які працювали під проводом Каська й вели справу Корнійця та Шапакіна, вивели за штат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: