Працівників ГПУ, що ведуть справи «діамантових прокурорів», вивели поза штат – Сакварелідзе

Читать на русском
Заступник генпрокурора повідомляє про вивід поза штат співробітників Генінспекції ГПУ, які розслідували справи діамантових прокурорів.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що співробітників створеної ним Генеральної інспекції в складі Генеральної прокуратури вивели поза штат.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Всі наші хлопці-співробітники Генеральної інспекції, яка була створена мною в травні минулого року в складі Генпрокуратури, вже другий тиждень перебувають поза штатом», – повідомив Сакварелідзе.

За його словами, раніше між керівництвом Генпрокуратури та ним особисто була домовленість про вивід поза штат працівників Генінспекції з майбутнім їх призначенням назад на посади.

«Також ми дуже чекаємо, коли до Генінспексії передадуть підрозділ, який займається питаннями внутрішньої безпеки. Це дозволить налагодити його роботу, зробити її ефективною, припинити відверто замовне переслідування ідеалістів, які не бояться йти проти системи», – наголосив заступник генпрокурора.

Сакварелідзе зазначив, що замість роботи направленої на очищення системи Генпрокуратури з боку його керівництва здійснюється тиск на працівників Генінспекції, які брали участь у затриманні корумпованих прокурорів.

Справа «діамантових прокурорів» невдовзі розвалиться – КаськоВіталій Касько, який сьогодні заявив про відставку з посади заступника генерального прокурора України, вважає, що після його звільнення справа «діамантових прокурорів» Корнійця та Шапакіна розвалиться.

«Абсолютно очевидно, що тим людям, які поки ще мають повноваження в питаннях призначення тих чи інших співробітників у ГПУ, ідеалісти не потрібні. Більше того, вони бачать у них загрозу», – констатував він.

Нагадаємо, вчора у ЗМІ з'явилася інформація про те, що працівників Генпрокуратури, які займаються справами «діамантових прокурорів», вивели поза штат і можуть звільнити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: