Які підводні камені у виході нардепів із «БПП»?

Ігор Петренкоексперт МЦПД

Плюралізм думок повинен існувати, але це не має виходити за рамки ефективності роботи та ухвалення якихось рішень.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію з виключенням нардепів із «БПП» і той факт, що до Ради можуть увійти Бригинець і Білоцерківець.

«Причина в тому, що ухвалено закон, який дає для цього можливість, а саме – закон «про партійну диктатуру». Він потрібен для чищення партійних списків. Не лише «БПП», а й «радикали», «Батьківщина» також провели подібну чистку», – зазначив Петренко.

Щодо Фірсова та Томенка, то, як пояснив експерт, вище керівництво партії тепер має право ухвалювати рішення про позбавлення мандата. Норма є, тому все було конституційно.

«Політична логіка цього рішення також цілком зрозуміла. Хоча Луценко заявив, що вони можуть повернутися, написавши заяву. Цього зроблено не було», – нагадав він.

Політолог зазначив, що Томенко та Чепинога, який також вийшов, були «бютівцями» й, можливо, в цьому є якісь підводні камені, але з іншого боку, постає питання, наскільки ці люди потрібні Тимошенко.

«Якщо їх позбавляють мандата, то сенсу в цьому всьому немає», – уточнив Петренко.

«За списками можуть увійти Бригинець і Білоцерківець, які є більш вигідними. Це люди близькі по духу та ідеології до керівництва партії. Тому ситуація є цілком логічною», – проаналізував Ігор Петренко.

Як відомо, раніше нардеп від «БПП» Мустафа Найєм заявив, що вважає виключення Фірсова та Томенка неконституційним, а справжньою причиною назвав той факт, що Фірсов розслідував корупційні схеми в лавах партії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО