Найєм про вихід Фірсова та Чумака з «БПП»: я не підтримую їхні кроки

Читать на русском
Народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, на відміну від колег Віктора Чумака та Єгора Фірсова, не планує залишати фракцію.
Мустафа Найєм

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм прокоментував нещодавні демарші народних депутатів зі складу «БПП».

Про це він розповів у інтерв'ю «Лівому берегу з Сонею Кошкіною», пише «Слово і Діло».

«Я зараз скажу крамольні речі й хочу, щоб мене почули. Я дуже поважаю тих людей, які пішли з влади, починаючи з Шеремети, Айвараса, Каська, фактично Сакварелідзе, ось зараз Чумак пішов з фракції, Фірсов. Я цих людей поважаю, вони всі дуже чесні, правильні люди. Але я не підтримую їхні кроки», – заявив Найєм.

За словами народного депутата, серед українських політиків такі кроки – так звана «історична традиція, чисто українська схема».

Фірсов анонсував масштабні антикорупційні громадянські акціїАктивісти «Антикорупційного руху» планують влаштувати громадянську акцію, під час якої назвуть прізвища відомих українських корупціонерів.

«Це – здача. Вихід Фірсова та Чумака послабив мене всередині фракції, нашу платформу. Більше того, вони йшли – переговорів не було. Чому це погано? Як дивиться громадянин з боку? Вони нас туди (до парламенту) відправили, вперше в парламенті з'явилася «біла пляма». І замість того, щоб цю білу пляму підтримувати та розвивати, вони просто пішли», – зазначив політик.

Найєм також повідомив, що, на відміну від своїх колег, не планує виходити зі складу пропрезидентської фракції.

«Я вважаю, що це неправильно. Я думаю, йдучи, я втрачаю величезну кількість можливостей, які дає перебування у фракції. Не збагатитися, не зробити свій бізнес... Впливати на процес. І потім, мені здається, не дуже коректно вийти з фракції й критикувати її. І третє – я розумію, що маю якусь відповідальність за тих людей, з якими ми зараз всередині», – резюмував нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: