США зняли низку обмежень з «Укроборонпрому»

Сполучені Штати скасували певні обмежувальні заходи щодо державного концерну «Укроборонпром».

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Щойно надійшло повідомлення зі США про те, що зняті певні обмеження на взаємодію з «Укроборонпромом», – сказав Порошенко.

За його словами, обмеження на співпрацю американських структур з «Укроборонпромом» були запроваджені за часів президентства Януковича через високий рівень корупції.

Президент також зазначив, що наразі оборонна промисловість України кардинально змінилася. «Різко зросла продуктивність роботи, різко зросла якість продукції, що випускається», – сказав Порошенко.

Відзначимо, що США зняли санкції з ДК «Укрекспорт», яка входить до структури «Укроборонпрому». Її в 2013 році підозрювали в поставках зброї до Лівії.

Нагадаємо, що загальний чистий прибуток підприємств-учасників державного концерну «Укроборонпром» за підсумками 2015 року склав 1,626 млрд грн, тоді як за підсумками роботи в 2014 році сумарний чистий збиток склав 348 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Україна відновлює виробництво крилатих ракет малої дальності й не виключено, що в цій сфері можливі кооперація та обмін технологіями з країнами НАТО та зі США.

ДК «Укроборонпром» на своєму підприємстві «Одеський авіаційний завод» готує виробничі потужності з випуску м'яких паливних баків для багатоцільових вертольотів Мі-8 у рамках програми імпортозаміщення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО