США ніколи не змінять свою позицію щодо України – Райс

Кондоліза Райс, 66-й держсекретар США, заявила, що українцям не варто хвилюватися з приводу можливої ​​зміни позиції Вашингтона щодо українського конфлікту з метою примирення з Росією.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Європейській Правді», повідомляє «Слово і Діло».

«Вам не варто хвилюватися з приводу того, що США в якийсь момент «здадуть» свою нинішню позицію щодо України, щоб досягти кращого рівня співпраці з РФ. Я не бачу такої можливості. Вашингтон не працює таким чином», – підкреслила Кондоліза Райс.

За її словами, як окремі політики, так і цілі держструктури США витрачають величезну кількість часу на надання допомоги Україні. «Але мета цієї підтримки – допомогти вам самим нарешті почати управляти країною. Це ключове», – додала Райс.

Екс-держсекретар також порадила сконцентрувати увагу на будівництво ефективних форм української державності.

«Ви маєте докласти всіх зусиль, щоб зробити вашу державу сильнішою. І чим успішнішою буде Україна, тим простіше вам буде стримувати зовнішню агресію», – вважає Райс.

За словами Кондолізи Райс, США хочуть бачити Україну сильною та життєздатною. Але над цим має працювати українське керівництво.

Як повідомлялося раніше, у Вашингтоні розчаровані повільним рухом реформ в Україні, а на Заході все частіше звучить невдоволення необхідністю надавати допомогу країні, де, як і раніше, панує корупція та політична криза.

Нагадаємо, що в західних ЗМІ поширюється неприваблива інформація щодо української влади через повільний характер реформування держави та постійні корупційні скандали.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО