Через відеокомпромат на заступника Авакова ГПУ проведе обшук в офісі Google у Києві

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України на проведення обшуку в офісі компанії Google у Києві.

Інцидент пов'язаний із розміщенням на підконтрольному Google ресурсі Youtube відеороликів з інформацією про корупційні злочини, скоєні заступником міністра внутрішніх справ, ім'я якого не називається, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, як ідеться в ухвалі суду, на початку грудня 2015 року невстановлені особи без дозволу прокурора та слідчого опублікували дані досудового розслідування на одному з інформаційних ресурсів та два відеоролика відповідного змісту на Youtube.

«Надати старшому слідчому в ОВС Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Богомолову О. С., слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015000000002699 тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації, якою володіє компанія Google, (представництво якої розташоване за адресою: м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б) та розміщена на сайті «Ютуб» (https://www.youtube.com)», – йдеться в рішенні Печерського суду.

Предметом пошуку слідчих прокуратури стане IP-адреса, електронна пошта та особисті анкетні дані особи, що розмістила зазначені відеоролики в мережі.

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Лещенко звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в тому, що той затягував з оголошенням екс-голови «Укртранснафти» Олександра Лазорка до міжнародного розшуку до того моменту, доки останній не попросив політичного притулку у Великій Британії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО